Leioheterodon madagascariensis.

Pasningsvejledning.
 
Videnskablig navn: Leioheterodon madagascariensis.
 
Populær navn: Madagaskar Kæmpe Trynesnog.
 
OBS: Leioheterodon madagascariensis er furetandet, der betyder at den er giftig og derfor bør den håndters med respekt og ikke bare tages op i hænderne uden hansker, det anbefales også at der bruges slangekrog og eller slangetang.
De skulle efter signe have en kraftig gift, der skulle kunne give nogle ubehagelige symptomer hos mennesker.
 
Udbredelsesområde: I skovene på Madagaskar, syd/øst for Afrika kyst.
 
Kendetegn: Leioheterodon madagascariensis bliver et sted mellem 1,8 og 2,0 m. og opnå en tykkelse på 2 til 4 cm og med at kraftigt bygget hovede, men ikke med samme opstopper næse som mange andre arts fælder. Leioheterodon madagascariensis har en sort/gul ternet grundfarve, men en gul eller meget lys bug.
 
Terrarie: Unger bør til at starte med ikke gå i for store terrarie, der anbefales derfor et terrarie til unger på 30 x 30 x 30 cm. (B x H x D) det første års tid, der efter kan man flytte dyret over i et større terrarie, her anbefales et terrarie på 130 x 60 x 60 cm (B x H x D) eller større, en slange kan aldrig få formeget plads.
I terrariet bør der være et par skjulesteder i form af huler hvor dyret kan gemme sig, både i den kolde og varme del af terrariet.
Da dyret levet i skovbunden, bør der være en sten dyret kan gnubbe sig op af når den er i hamskifte, samt grene til at klatre rundt i.
 
Lys, varme og luftfugtighed: Da det er en dag aktiv slange bør der være en lyskilde så dyret kan fornemme en dag rytme, det anbefales en dag længde på 12 til 14 timer og 8 til 10 timer om vinteren.
Temperaturen bør om dagen ligge på 27-28° C. med en varmeplads på 32-35° C. og om natten må temperature godt falde til 20-23° C. Temperaturen kan styres med en termostat, der kan købes i de fleste dyrehandler der sælger krybdyr.
Luftfugtigheden bør ligge på 60-65 % H2O, det kan man holde ved en daglig dusing med en blosterforstøver.
 
Foder: Fugle, mindre gnaver, frøer og øgler.
Gnaver i passende størrelse, Mus, hamster, rotter samt fugle. hvis man bruger fugle, kan slangens afføring blive mere tynd og indelugtende.
Unger fodres ca. hver 5-7 dag. Unger kan være svære at få i gang med at spise, derfor kan man med fordel tage en aflivet muse pinkies og gniden den ind i noget fisk og lade den ligge i terrariet natten over.
Voksne dyr fodres hver 10-14 dag, det anbefales dyr fodres hver for sig, da de er meget grådige og har derfor tendens til at stjæle fra hinanden.
 
Avl: Der bør kun avles på dyr der er store nok, med en alder på ca 3 år. 
For at kunne avle på dyret, er en dvale periode på 8 uger nødvendig, og bør finde sted i starten af juli måned, temperaturen i dvaleperioden bør ligge på omkring 22-25° C. 
Paringen finder sted i august måned og æglægningen vil findeste 1-2 måneder efter paringen, hunnen ligger i gennemsnit 7-8 æg som vil klække 70-75 dage senere.
Det anbefales at æggene udruges i en rugekasse ved en temperatur på 27-27,2° C.
Ungerne vil ved klækning måle omkring 25-30 cm. ungerne holdes separat det første års tid.
 

©2009 Henrik Nielsen - E-mail. HenrikNielsen80@gmail.com
Lav din egen hjemmeside med mono.net